Huidige fractie HMR

Fracties HMR 2018-2019

Bernardus Jakob Abeling Fractie voorzitter
Vincent van Veenen Fractie secretaris

Bernd Abeling

Jezelf verder ontwikkelen naast hetgeen dat je studie biedt is meer dan één keer per week vergaderen. Met een groep studenten inspraak hebben in een grote organisatie zoals de Hanzehogeschool Groningen is ervaringen opdoen die je niet simpwel binnenhaalt met een beetje in de collegezaal zitten. 

Voordat ik bij Lijst STERK begon ben ik een jaar bestuurlijk actief geweest bij S.V. Linkit, studievereniging voor Human Technology en Industrieel Product Ontwerpen. Een bestuursjaar biedt het nodige aan ervaringen waar je veel aan hebt, maar ik wilde niet stilzitten en weer terug in de studiebanken verdwijnen. Daarom ben ik actief geworden bij Lijst STERK, om de volgende uitdaging aan te gaan en iets voor m'n medestudenten te betekenen. De meeste studenten hebben over het algemeen geen idee wat zich allemaal afspeelt achter gesloten deuren, en wat de invloed hiervan, direct of indirect, is op hun studietijd. Daarom is het belangrijk om als student inspraak te hebben en in te spelen op de behoeften van je medestudent. Om die reden heb ik gekozen om mijzelf in 2017-2018 kandidaat te stellen voor de Hogeschool Medezeggenschapsraad.

Keuzevrijheid en onderwijskwaliteit moeten in de huidige maatschappelijke ontwikkelingen niet in het geding komen; iedereen heeft recht op goed onderwijs. Of je nou actief bent bij een vereniging, een bestuursjaar draait, of je studie wilt combineren met werk, dit moet niet ten koste gaan van je studie. 

1_bernd_lijst_sterk.jpg


Vincent van Veenen

'Mijn naam is Vincent van Veenen, tweede jaars hbo-ict student.

In het eerste jaar van mijn studie kwam ik erachter dat alleen studeren niet genoeg uitdaging voor mij was. Ik wou mij naast mijn studie ontwikkelen op proffesioneel en bestuurlijk gebied. Sinds een aantal jaar voelde ik mij erg aangetrokken tot politiek en toen ik erachter kwam dat ik mij verkiesbaar kont stellen voor de medezeggenschapsraad heb ik hier geen moment over getwijfeld. 

Medezeggenschap betekent voor mij de kennis en expertise gebruiken om het onderwijs aan de Hanzehogeschool te verbeteren, het gezamenlijk nadenken over de beste kwaliteit voor de student en de stem te kunnen laten horen van mijn mede studenten in de raad. 

Dit jaar bestaat mijn portefeuille onder andere uit digitalisering en professionalisering. Ik vind dat iedere student recht heeft op de laatste en beste digitale ontwikkelingen op gebied van onderwijs. Een hogeschool van dit formaat mag haar intranet niet verwaarlozen en moet zonder twijfel een goede toevoeging zijn voor iedere student. Daarnaast sta ik voor de beste kwaliteit van iedere studie en moeten studenten zich tijdens hun studie meer kunnen ontwikkelen zowel binnen als buiten het curriculum

3_vincent_lijst_sterk.jpg


Onze sponsoren