In 2013 begonnen met de opleiding Human Technology aan de Hanzehogeschool. Momenteel bijna afgestudeerd en twee bestuursjaren verder. Tijdens mijn tweede studiejaar ontmoette Jeroen Hut via een vriend van hem de oprichters van het net opgerichte Lijst STERK. Lees snel verder om meer te weten te komen over zijn ervaringen!

'Omdat ik altijd erg politiek en maatschappelijk bewust ben geweest intrigeerde mij de medezeggenschap gelijk. Ik wilde niet alleen de wereld om mij heen beter maken maar ook het onderwijsklimaat. 

Ik besloot mij aan te sluiten in de steunfractie en stelde mij verkiesbaar voor de HMR in collegejaar 2015 - 2016. Door de kiezers werd mijn vierde plek op de lijst verzilverd met een zetel in de HMR. Zodra je verkozen bent in de HMR komt er veel op je af, veel ambtelijke teksten en dure woorden van het College van Bestuur. Het heeft mij (om eerlijk te zijn) best wel wat tijd gekost om dit systeem goed te snappen. Toen ik dit eenmaal begreep was het jaar eigenlijk veel te snel voorbij. 

joerne_hut_1.jpg

Naast het formele raadswerk is het natuurlijk ook heel gezellig om deel uit te kunnen maken van een jonge dynamische vereniging. Als ik mijn raadsjaar moet samenvatten in een aantal woorden: bestuurlijke ervaring opdoen, netwerken, bier drinken op constitutieborrels, gezelligheid op kantoor en leren omgaan met de standpunten van anderen. Dankzij Lijst STERK heb ik mijn netwerk enorm vergroot en professionele vaardigheden ontwikkeld die ik tijdens mijn studie nooit had kunnen leren. 

Een goede mix tussen werk en gezelligheid dus!'


Ben jij ambitieus, kritisch, creatief en kun je formeel te werk gaan? Heb jij interesse in besturen, beleid maken en ben je niet bang voor een discussie? Lijst STERK zoekt kandidaat fractieleden voor het collegejaar 2018 - 2019 die hun medestudenten willen vertegenwoordigen in de Hogeschool Medezeggenschapsraad van de Hanzehogeschool.


Vraag een informatiepakket aan of solliciteer direct. Mail nu naar sollicitaties@lijststerk.nl! Klik HIER voor meer informatie! 

Onze sponsoren