Aan het woord

Tjarda Oenema

Hallo Tjarda, leuk dat we je mogen interviewen. Kun je jezelf kort even voorstellen?

Hoi, mijn naam is Tjarda Oenema. Ik ben 20 jaar oud en ik zit nu in het derde jaar van de studie Accountancy. Het komende jaar ga ik mijn tijd verdelen tussen mijn studie, werken bij MijnAccountant, muziek maken, mijn vrienden en sporten. Ik doe aan dansen en spinning, maar zou graag het turnen weer op willen pakken.

Tof, een drukke dame dus! Woon je in Groningen? Of nog bij je ouders?

Voordat ik naar de Hanzehogeschool Groningen ging, heb ik VWO+ afgerond op het Stellingwerf College te Oosterwolde. Ik woon momenteel al een aantal jaar in Groningen, wat erg prettig is omdat alles op fietsafstand is.

Waarom heb je eigenlijk gekozen voor de Hanzehogeschool Groningen?

Ik heb gekozen voor de Hanzehogeschool, omdat ik een combinatie wilde tussen theorie en praktijk. Ik ben echter wel van plan om hierna nog de universiteit af te ronden. Ik vind de Hanzehogeschool een leuke school, omdat er een goede sfeer hangt in het gebouw. (Ik heb meestal les rondom de Van Olst Toren.) Verder vind ik het een aanwinst dat er veel studenten uit het buitenland hier komen studeren.

Heb je nog verbeterpunten voor de Hanzehogeschool Groningen?

Een verbeterpunt heb ik echter wel, namelijk dat er meer ruimte is om in stilte te werken. Momenteel is er 1 grote zaal die over het algemeen vol zit tijdens de tentamens. Ik zou het persoonlijk prettig vinden als er meerdere zalen waren waaruit je kunt kiezen, of dat deze zaal uitgebreid wordt.

Als je de HG in 1 woord zou mogen omschrijven?

Imposant.

Dankjewel Tjarda. Tot snel!

Benieuwd je naar meer interviews met andere studenten? Houd deze pagina dan goed in de gaten!


Joost van den Berg
13mrt

Joost van den Berg

Joost van den Berg is mede-oprichter van Lijst Student Erkend. Hij studeerde Small Business & Retail Management aan de Hanzehogeschool...

Sanne Graafstra
26feb

Sanne Graafstra

Hallo Sanne, leuk dat we je mogen interviewen. Kun je jezelf kort even voorstellen? ‘Hoi, ik ben Sanne Graafstra, ik ben negentien jaar...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren