Aan het woord

Martin Romkes

Hallo lieve mede-studenten,

Mijn naam is Martin en sinds eind augustus zet ik mij dag en vaak ook 's nachts in als secretaris van het 50e studentbestuur van Cultureel Studentencentrum Usva. In deze relatief korte periode is ons gebouw aan de Munnekeholm uitgegroeid tot mijn eerste huis, waar ik dan ook meer tijd spendeer dan in de kamer waar ik toch maandelijks mijn huur voor betaal. Dit zou ik natuurlijk niet vol kunnen houden als ik er niet zo enorm veel plezier aan beleef!

Buiten het bestuur houd ik me veel bezig met muziek door in bandjes te spelen en met muziekprojecten mee te doen. Buiten muziek doe ik aan voetbal en speel ik eens per week mee bij een toneelvereniging. Mijn studie heb ik door alle drukte en verplichtingen bij Usva een jaartje in de wacht gezet om mij zo volledig in te kunnen zetten voor Usva. In de vrije uren die ik dan heb zit ik liever niet in de UB te blokken, maar wil ik mijn passies achterna gaan.

Maar genoeg over mij zelf, wat is Usva eigenlijk?
Usva is dé culturele voorziening voor de Groningse student. Bij Usva kun je allerlei cursussen volgen op het gebied van kunst en cultuur. Denk hierbij aan verschillende muziek-, drama- en danscursussen, maar ook bijvoorbeeld yoga, schilderen en fotografie. Ook zijn er elke week verscheidene voorstellingen en evenementen. Daarnaast ondersteunt Usva studenten die een cultureel project op poten willen zetten, op zowel financieel gebied als facilitair gebied, met kennis en competentie. Ten slotte biedt Usva studenten de mogelijkheid om zich als studentbestuurder of commissielid in te zetten voor de organisatie van Usva-activiteiten.


Gerhard Kruiger
13dec

Gerhard Kruiger

Lieve mede-studenten, Mijn naam is Gerhard Kruiger en ik mag dit jaar de rol vervullen van intern coördinator bij studievereniging...

Vincent van Veenen
13sep

Vincent van Veenen

Fractielid aan het woord: Vincent van Veenen Mijn naam is Vincent van Veenen, 20 jaar jong en zit in het tweede jaar van mijn studie...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren