Aan het woord

#5 - Livien Abeling

Mijn naam is Livien Abeling, tweedejaars Social Work studente.

Afgelopen jaar heb ik mij als secretaris in mogen zetten voor Lijst STERK, hier heb ik veel kennis opgedaan over studentenproblematiek door van dichtbij met de fractie mee gekeken te hebben. Dankzij mijn taak als bestuurder heb ik veel gesprekken mogen voeren met studenten en studieverenigingen, waardoor ik erachter ben gekomen dat ik mijzelf verder wil ontwikkelen door een fractiejaar te doen bij Lijst STERK.

Ik zie mijzelf als iemand die erg maatschappelijk betrokken is en interesse toont in de belangen van anderen. Toen ik dus de mogelijkheid kreeg om te solliciteren heb ik hier geen moment over getwijfeld. Ik merkte al vrij snel dat er erg veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling, wat ik overigens niet altijd terugzie tijdens mijn studie. De student wordt nog te vaak belemmerd om zich naast zijn studie te ontwikkelen. Door aanwezigheidsplicht en niet altijd de juiste ondersteuningen worden studenten vaak beperkt in wat ze willen en kunnen.

De medezeggenschap betekent dat ik mijn kennis en expertise kan gebruiken om tot oplossingen te komen voor problemen die bij studenten spelen. Daarnaast sluit het perfect aan op mijn studie en stage, waar ik bezig ben met sociale-, economische- en politieke problemen. Ook wil ik de medezeggenschap beter bekend maken onder studenten; veel studenten weten immers niet hoeveel invloed zij kunnen hebben. Dit vind ik jammer!

Iedere student moet de ruimte hebben om te excelleren binnen en buiten de studie, ongeacht achtergrond of situatie. Studeren moet aantrekkelijker worden en studentenproblematiek moet openlijk aangekaart kunnen worden. Daarom kies ik voor STERK, jij ook?


#4 - Jeroen Cleophas
16apr

#4 - Jeroen Cleophas

Ik zal mij allereerst even voorstellen; mijn naam is Jeroen Cleophas en ik ben derdejaars chemie student.   In mijn tweede jaar ben in...

Alana Caspers
14feb

Alana Caspers

Hallo! Mijn naam is Alana, ik ben 21 jaar oud en ik ben dit jaar de secretaris en kamercoördinator van Stukafest Groningen. Stukafest...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren